Nyheter

Följ utvecklingen om våra hingstar

daleylovin

Daley Lovin stallas upp på Gotland

Daley Lovin avslutade, efter en oturlig skada, sin tävlingskarriär i höstas med nästan 3 miljoner kronor på kontot och rekorden 1.09,9ak och 10,8am. Hingsten efter Conway Hall och Dream Vacation-dottern Dreamrmadeofthis var tidigt utvecklad och inledde sin karriär i USA som tvååring för sin tränare och uppfödare, familjen Daley. Efter importen till Sverige och Daniel Redén utvecklades Daley Lovin till en häst för högsta klassen. Bästa minnena från hans karriär är när han hela upploppet ned utmanade Nuncio från positionen utvändigt om denne. Även hans förmåga att klara alla distanser är något som imponerade och finns kvar på näthinnan.

Så här säger Daniel Redén om Daley Lovin:

-En otrolig talang som hade väldigt lätt för sig. Jag köpte Daley Lovin i USA från familjen Daley, där jag visste att hästen haft det bra men samtidigt förstod att det fanns stora utvecklingsmöjligheter. Hästens lungkapacitet var mycket hög och han klarade alla distanser. Daley Lovin hade en fanatstiskt ren gång och behövde ingen hjälp eller skydd. Han är en av de bästa jag har tränat och hade utmanat eliten om han inte hade skadat sig olyckligt i hagen.

Daley Lovin kommer debutera som avelshingst under 2018 och nu är det klart att han kommer stallas upp hos Anna Nilsson på Mannegärde, Gotland. Vi är mycket glada för detta samarbete och tror att det kommer passa Daley Lovin perfekt. Priset för hans tjänster kommer vara 2000 kr vid bokning och 15 000 kr vid levande föl.