Nyheter

Följ utvecklingen om våra hingstar

father-p-slide-zet-stallions

Father Patrick-tjejer imponerade

Father Patrick (e. Cantab Hall) var en supertalang på banan och hans avkommor går i hans fotspår. Hans debutkull är född 2016 och sju av hans startbara avkommor finns i Sverige. Igår debuterade stoet Award Kronos (u. NordicGoldNovember) i Örebro och vann på 16,6/2140 meter volt med en hel del krafter sparade. Award Kronos är svenskfödd och har Ina Scot som mormor. Örjan Kihlström satt i sulkyn och Award Kronos blir väldigt intressant att följa framöver.

Spännande framtid har även stoet Patricks Princess (u. Pampered Princess) som också vann sin debut. Det skedde på Bergsåker och Daniel Redén satt i sulkyn. Segertiden skrevs till 16,5/2140 meter volt för den välstammade damen.

Father Patrick hade även dottern Lady Rise (u. Soxeelady) ute i ett kvallopp och hon sprang 18,1/2140 m volt på ett tilltalande sätt.

Förra veckan visade jättetalangen Greenshoe (u. Designed to Be) upp sig i NJSS på Meadowlands. 09,2a/1609 meter gick han på ett ruskigt imponerande vis. Father Patrick-sonen Greenshoe är hästen att slå i årets Hambletonian.

Soul Strong (e. Father Patrick u. Sheer Soul) vann en annan avdelning av NJSS för Åke Svanstedt och är också en häst för Hambletonian.