Nyheter

Följ utvecklingen om våra hingstar

Foto: Martin Langels/ALN
Solvalla 20201125

Nya framgångar för Trixton

Avkommorna efter Trixton visar verkligen framfötterna och vinner lopp titt som tätt. Igår på Solvalla vann fina treåringen Kennedy Boko (u. Vala Boko) och visade att det finns väldigt fin kapacitet. Det här var andra starten och första segern för valacken som tränas av Timo Nurmos, kördes av Jorma Kontio och är uppfödd av Boko Stables Holland BV. Mamman Vala Boko var själv en topphäst med 17 segrar och över tre miljoner på kontot. Ännu så länge har hon inte övertygat i avelsboxen men Kennedy Boko kanske är den som ändrar på den statistiken.

På Halmstad i måndags var det en annan fin Trixton-treåring som fick ta första segern i andra starten. Madelen och Torbjörn Ohlzons uppfödning Minnucci Zon (u. Exclusive Zon), tränad och körd av Joakim Lövgren, spårade varje meter av loppet och stoet såg ut att ha en hel del sparat över mål. Minnucci Zon är första avkomman till Varenne-märren Exclusive Zon, 587 250 kr.

I lördags på Jägersro blev det ytterligare två segrar för Trixton. Först ut var treårige amerikaimporten Trix For Free (u. Birdsong Hanover) som från ledningen höll ifrån sig favoriten på ett mycket starkt sätt för Kevin Oscarsson. Tränar gör Jim Oscarsson och hästen ägs också av Team Oscarsson. Mamman Birdsong Hanover är själv ostartad men mormor Beat The Wheel var ett riktigt fartvidunder på banan, vann 19 lopp och tjänade över 300, 000 USD.

Imponerade gjorde även Stall Kolgjinis Upper Face (u. Lisa America) när han vann V75-loppet PGA Sweden National med 110 000 kr i förstapris. Adrian Kolgjini både tränar och körde den fyraårige valacken som har 13-faldiga miljonärskan Lisa America som mamma. Upper Face har nu tjänat 590 000 kr på 27 starter.