Damien

Född 2012
- e. Muscle Hill (US) u. Danae (US) ue. Andover Hall (US)

  • Information

  • Intresseanmälan

Världens näst dyraste travare som ettåring

Damien 14,9am – 4 3-0-0 – 96 500 kr

Mankhöjd: 164 cm


Damien har en häftig stam med avelsmatadoren Muscle Hill som pappa och Hambletonian Oaks-vinnaren Danae som mamma. Han är alltså helbror till Propulsion som börjat enastående i aveln med sin första kull, där han bland annat är far till Kriterievinnaren Xanthis Harvey

Damien blev en "snackhäst" innan auktionen i Lexington 2019. Hans bländande exteriör och fantastiska stamtavla gjorde att spekulanterna var många. Innan krutröken hade lagt sig föll klubban på en miljon dollar och Damien blev därmed världens näst dyraste travare som sålts på auktion som ettåring. 

 

Mer information on Breedsbible.com

Hypothetical Pedigree

Submit a Dam's name below to create a
hypothetical pedigree with this Stallion.
View Hypo

Stamtavla

Far
Mor
Muscle Hill (US) Muscles Yankee (US) Valley Victory (US)
Maiden Yankee (US)
Yankee Blondie (US) American Winner (US)
Yankee Bambi (US)
Danae (US) Andover Hall (US) Garland Lobell (US)
Amour Angus (US)
Deanella Hanover (US) Valley Victory (US)
Della Hanover (US)
Avgifter 2023

27 000 kr

Bokningsavgift 2.000 kr. Moms och veterinäravgifter tillkommer. Tillgänglig med transportsperma.

Damien stallas 2023 upp på Mannegårde på Gotland.
Tillgänglig med färsk transportsperma.

Skada satte stopp

Damien började sin karriär hos Marcus Melander i USA. Han kvalade på Meadowlands som tvååring men flyttades inför treåringssäsongen till Sverige och Daniel Redén. Damien debuterade i oktober som treåring med överlägsen seger på Eskilstuna. Två segrar till blev det innan en skada satte stopp för fortsatt tävlande. Tråkigt att inte få se Damiens fulla potential men spännande att få chansen att använda en ung helbror till Propulsion som avelshingst.

Ett av världens bästa möderne

Damiens mamma Danae är ett fantastiskt fölsto. Elithästen Propulsion är hennes bästa avkomma men hon har också lämnat Dream Together, $893.046, och D'Orsay, $450.683.

Mödernet går tillbaka till Delicious och är ett av världens bästa. Här hittar vi mängder av topphästar som avelshingstarna Equinox Bi, Park Avenue Joe, Deliberate Speed, Delvin G Hanover, Easy Lover och Propulsion men även fantastiska ston som Delmonica Hanover, Delmegan, Personal Banner, Beauty America, Danae, Armbro Temple och Dream Together.

Damien är en exteriört otroligt snygg häst. Han hade väldigt hög kapacitet och det är synd att han inte fick chansen att visa det. Med tanke på vad Propulsion visat som avelshingst så blir det spännande att se vad Damien kan uträtta. Stam, kapacitet och utseende för att lyckas har han.

Daniel Redén