Father Patrick

Född 2011
- e. Cantab Hall (US) u. Gala Dream (US) ue. Enjoy Lavec (US)

  • Information

  • Intresseanmälan

Den perfekta travhästen

Father Patrick *1,08,6a- $2 437 138 -28 22-4-0

Manköhöjd: 164 cm


Father Patrick var en supetalang och vann tio av sina elva starter som tvååring och alla de stora loppen – Peter Haughton Memorial, Champlain Stakes, Wellwood Memorial och Breeders Crown 2YO.

Som treåring galopperade han bort sig som stor favorit i finalen av Hambletonian, men vann tolv av sina 17 framträdanden – Earl Beal Jr Memorial, Stanley Dancer Memorial, Zweig Memorial, CDN Trot och Breeders Crown 3YO.  Father Patricks tränare Jimmy Takter anser att Father Patrick är den bästa häst han någonsin tränat och att han är den perfekta travhästen.

Stamtavla

Far
Mor
Cantab Hall (US) Self Possessed (US) Victory Dream (US)
Feeling Great (US)
Canland Hall (US) Garland Lobell (US)
Canne Angus (CA)
Gala Dream (US) Enjoy Lavec (SE) Pine Chip (US)
Margit Lobell (US)
Maple Frosting (US) Valley Victory (US)
Valley Regina (CA)
Levande fölavgift 2020

30 000 USD

Bokningsvgift: 5000 kr
Fryst sperma. Begränsat med platser. Moms och veterinäravgifter tillkommer.

Father Patrick stallas 2020 upp på Diamond Creek Farm, PA, USA.
Tillgänglig i Sverige med fryst sperma.

Högklassig stam

Father Patrick är en son till championhingsten Cantab Hall – 2014 års etta i den nordamerikanska treåringsstatistiken. Mödernet är fantastiskt starkt. Modern Gala Dream (e. Enjoy Lavec) har även lämnat Pastor Stephen – Årets tvååring i Nordamerika 2010. Mormodern Maple Frosting (e. Valley Victory) har i sin tur producerat stjärnor som avelshingstarna Sugar Trader (e. Trade Balance) och Chocolatier (e. Credit Winner), samt miljonären No Frosting (e. Credit Winner). Mödernet går tillbaka på Helicopter via Valley Regina, Armbro Regina och Armbro Flight.

Toppar tvååringsstatistiken i USA

Father Patricks första kull var inte speciellt stor och innehöll ett 40-tal hästar. Trots det är han far till kullens kung Greenshoe 1.387.376 USD, som syndikerades för 14,4 miljoner kronor och utnämnd till Årets Treåring i USA 2019. Greenshoe visade fartresurser utöver det vanliga och är fullbokad i sen debutsäsong som avelshingst.

Father Patricks andra kull är fullstor och där visar han verkligen vilken avelshingst han är. Avkommorna har massvis med talang och tidighet. Han toppar statistiken för tvååringar i USA före Muscle Hill. Father Patrick är också far till USA:s bästa tvååring 2019, Amigo Volo 705.283 USD.

Father Patrick är fullbokad i USA men i Europa finns möjlighet att använda hans tjänster.

Father Patrick var en underbar ettåring – mitt förstaval i hela kullen. Han blev den lysande stjärnan i en extrem kull innehållande Trixton och Nuncio. Jag har sett flera avkommor efter Father Patrick och de ser fantastiska ut. Han präglar sina avkommor och jag ser fram emot att se dem på tävlingsbanorna. Jag tror det här är hingsten som kommer utmana Muscle Hills avkommor!

Perry Söderberg