Lionel

Född 2010
- e. Look de Star (FR) u. Aurora Sign (SE) ue. Smok'n Lantern (US)

  • Information

  • Intresseanmälan

Norskt styrkefenomen

Lionel 1.09,5a - 16.760.880 kr - 74 24-12-16


Lionel går till avel som en av de bästa norskfödda travhästarna någonsin. Ett styrkefenomen som utmanade världseliten över alla distanser. Bland de största meriterna finns Prix d'Été, Prix de Provence, Prix Ténor de Baune, Prix de Paris, Prix de l'Atlantique, Olympiatravets final, försök till Elitloppet, samt andraplatserna i VM-loppet på Yonkers Raceway och Oslo Grand Prix. Dessutom startade Lionel tre gånger i Prix d'Amérique med en tredjeplats 2017 som bästa resultat.

Lionel inledde sin karriär hos sin ägare Gøran Antonsen och vann bland annat HKH Kronprins Haakons Pokalløp, samt slutade femma i Norskt Travderby.

Stamtavla

Far
Mor
Look de Star (FR) Coktail Jet (FR) Super Bowl (US)
Sugar Frosting (US)
Corte (FR) Lurabo (FR)
La Ville Au Clerc (FR)
Aurora Sign (SE) Smok'n Lantern (US) Pine Chip (US)
Armbro Lantern (US)
Alexia Starline (SE) Snack Bar (US)
Connie Song (SE)
Avgifter 2019

Ännu ej fastställt

Bokningsavgift 2000 kr. Moms och och veterinäravgifter tillkommer. Transportsperma tillgänglig.

Läcker typ

Lionel har en mycket bra exteriör vilket gjorde att hans förutsättningar för att springa långt och fort i kombination med att kunna tränas hårt var lysande. När han avelsvärderades i Sverige hade nämnden följanden beskrivning om hans exteriör:

Medelstor, ädel, kvadratisk och lätt hingst. Uttrycksfullt huvud med något konvex nedre del av nosrygg. Lång hals med tendens till underhals. Djup i bålen. Lång markerad manke, långa bogar. Kort rygg och långt sluttande välmusklat brett kors. Gracil. Fransysk höger fram. Långa underarmar, korta skenor och långa kotor. Täta rörelser i skritt och trav. Tåvida rörelser höger fram.

Tillgänglig med färsk sperma

Lionel stallas upp i Norge men är tillgänglig i Sverige med färsk transportsperma. Hingsten står på en EU-godkänd station vilket gör att han kan betjäna den svenska marknaden.

Daniel Redén