MISSLE HILL

Född 2015
- e. Muscle Hill (US) u. India Hall (US) ue. Garland Lobell (US)

  • Information

  • Intresseanmälan

Speedkulan debuterar som avelshingst

Missle Hill 1.09,2a - 5.543.346 kr - 56 15-9-6

Mankhöjd:


Missle Hill såldes som ettåring i Lexington för $130.000. Han segrade i debuten som tvååring i augusti för sin tränare Walter Haynes Jr. Strax därefter flyttades hästen till Tony Alagna. För honom kvalade Missle Hill bland annat in till finalen i Breeders Crown 2YO, Earl Beal Jr Memorial och Kentucky Futurity. 

Som fyraåring kom Missle Hill till Sverige och Stall Zet. Han debuterade med en andraplats i  Glenn Kosmos Memorial på Vermo innan han vann Fyraåringseliten under Elitloppshelgen. Missle Hills största merit togs vid segern i Jubileumspokalen men även vinsten i STL Open väger tungt. Missle Hill kvalade också in till finalen av Elitloppet 2020 efter att ha slutat tvåa i sitt försök. 

Stamtavla

Far
Mor
Muscle Hill (US) Muscles Yankee (US) Valley Victory (US)
Maiden Yankee (US)
Yankee Blondie (US) American Winner (US)
Yankee Bambi (US)
India Hall (US) Garland Lobell (US) ABC Freight (US)
Gamin Lobell (US)
Island Bound (US) Speedy Crown (US)
Aloha Way (US)
Avgifter 2024

22 000 kr

Bokningavgift: 2 000 kr. Missle Hill finns tillgänglig med fryst sperma till ett begränsat antal ston (cirka 10 st).

Stenhård Muscle Hill-son

Muscle Hill (e. Muscles Yankee) är en legendar både för vad han presterat på tävlingsbanan och i avelsboxen. Missle Hill tävlade i kulltoppen både som två- och treåring i USA. Han har utvecklats som äldre och tävlat i högsta eliten i Europa. Missle Hill är en stenhård individ som aldrig haft några skadeproblem. Med ruskig speed både från start och till slut i loppen kliver han in på avelsmarknaden med spännande förutsättningar. 

India Hall - mor till tre toppar

Missle Hills mor India Hall (e. Garland Lobell) har förutom Missle Hill även lämnat Mr Web Page (Muscles Yankee), $553.760, och Muscle Network (e. Muscle Hill), $356.505. India Hall tjänade själv  $129.175 på tävlingsbanan och är dotter till Island Bound (Speedy Crown), mor till hela sex avkommor som tjänat $100.00 eller mer!

Missle Hill är en häst jag verkligen gillar. Han är hård som få och missar aldrig ett träningspass. Speeden han besitter är enorm och jag har svårt att förstå hur benen kan gå så fort. Hans talang och snabbhet gör honom mycket intressant som avelshingst.

Daniel Redén