Mister Hercules

Född 2017
- e. Trixton (US) u. Baghdad Dream (US) ue. Yankee Glide (US)

  • Information

  • Intresseanmälan

Jättetalangen som kvalade på 1.14,6!

Mister Hercules 1.09,9ak - 5.257.596 kr - 31 15-5-2

Mankhöjd: 166 cm


Mister Hercules kostade en miljon kronor som ettåring när han såldes på Sweden International Yearling Sale. Han visade tidigt stor talang och när han kvalade som treåring gick det undan värre. Mister Hercules kom i mål på 1.14,6 tillsammans med Daniel Redén.

Mister Hercules största merit som treåring kom i finalen av Breeders Crown för hingstar och valacker när han segrade på 1.12,2am. Som fyraåring sticker andraplatsen i Breeders Crown bakom Önas Prince och tredjeplatsen i Grand Prix de l'UET, där Calgary Games segrade, ut

Stamtavla

Far
Mor
Trixton (US) Muscle Hill (US) Muscles Yankee (US)
Yankee Blondie (US)
Emelie Cas El (US) Garland Lobell (US)
Amour Angus (US)
Baghdad Dream (CA) Yankee Glide (US) Muscles Yankee (US)
Gratis Yankee (US)
I Feel Good (FR) Buvetier d'Aunou (FR)
Casa Work (FR)
Avgifter 2024

25 000 kr

Bokningavgift: 2 000 kr. Mister Hercules finns tillgänglig med fryst sperma till ett begränsat antal ston (cirka 30 st.)

Halvbror till avelshingsten Mister J.P.

Mister Hercules har ett mycket intressant möderne med en mix av franskt och amerikanskt blod. Hans mor Baghdad Dreams (e. Yankee Glide) första avkomma är avelshingsten Mister J.P. (e. Taurus Dream), som trots små kullar fått en flygande start som avelshingst med avkommor som Marion Fouty Bon, Miss Irma och White Walker.

Mormor I Feel Good (e. Buvetier d'Aunou) har förutom Baghdad Dream lämnat två miljonärer i Good Feeling (e. Fill V.), $296.929 och Fillgood (e. Fill V.), $108.433.

Son till Trixton

Mister Hercules är Hambletonian-vinnaren Trixtons vinstrikaste avkomma i Sverige och han blir också hans första son i svensk avel. Trixton är bland annat far till toppstoet Evident Beauty, $890.866, italienska kullettan Callmethebreeze €481.030 och amerikanska kulltoppen Cuatro de Julio $520.803. Mister Hercules är fallen ur Trixtons andra kull född 2017. Trixton föddes 2011, i Muscle Hills första kull. Det här ger väldigt snabba generationsväxlingar och gör Mister Hercules extra intressant som avelshingst.
 

Mister Hercules var en otroligt snygg ettåring som jag verkligen ville ha. Vi kände tidigt att det var något extra och han är en av de mest talangfulla unghästar jag har tränat. Med sin härstamning och talang har han stora möjligheter att lyckas som avelshingst.

Daniel Redén