Propulsion

Född 2011
- e. Muscle Hill (US) u. Danae (US) ue. Andover Hall (US)

  • Information

  • Intresseanmälan

$250 000 på Lexington-auktionen

Propulsion 08,1a* – 61 30-11-7 – 30 993 693 kr

Mankhöjd: 162 cm


Propulsion var, med sin fantastiska exteriör, ett av toppnumren på auktionen i Lexington 2012 och såldes för $250 000. Hästen hamnade i träning hos Tony Alagna och trots att han aldrig riktigt hittade nyckeln till Propulsion så travade hingsten 10,0a eller bättre inte mindre än fem gånger som två- och treåring och visade sin höga potential.

Stamtavla

Far
Mor
Muscle Hill (US) Muscles Yankee (US) Valley Victory (US)
Maiden Yankee (US)
Yankee Blondie (US) American Winner (US)
Yankee Bambi (US)
Danae (US) Andover Hall (US) Garland Lobell (US)
Amour Angus (CA)
Deanella Hanover (US) Valley Victory (US)
Della Hanover (US)
Avgifter 2020

125 000 kr

Propulsion kommer 2020 vara tillgänglig med fryst sperma i Sverige till ett begränsat antal ston. Stall Zet förbehåller sig rätten att selektera stona. Anmäl intresse innan 1 december.

Modern Danae vann Hambletonian Oaks

Propulsions far Muscle Hill är både som tävlingshäst och avelshingst en av de största någonsin i sulkysporten. Han vann Hambletonian år 2009 i utklassningsstil. Två år tidigare segrade Propulsions mor Danae i Hambletonian Oaks. Att både mor och far har vunnit det största unghästloppet som går att vinna vittnar om vilket blod som rinner i Propulsion. Danae har i avelsboxen, förutom Propulsion, lämnat treåriga kulltoppen Dream Together (e. Muscle Hill), $459 859 och d'Orsay (e. Yankee Glide), $445 732.

Fantastiskt 2017

Propulsion hade ett smått otroligt 2017. Han inledde i Frankrike och slutade fyra i Prix d'Amérique efter tappstart och resa i tredjespår. Efter det vann han Guldbjörken, Norrbottens Stora Pris och Hugo Åbergs Memorial, det sistnämnda på 1.08,1a trots att han travade hela loppet i andraspår. Propulsion slutade tvåa i Elitloppet, Finlandia Ajo och Årjängs Stora Sprinterlopp, samt trea i Sundsvall Open Trot efter enorm avslutning.

Propulsion visade under 2017 att han är en av världens bästa hästar. I Prix d'Amerique hamnade vi fel på det från start men hästens prestation var fantastisk. Sedan fortsatte han att hålla en jämn hög nivå under hela säsongen med segern i Hugo Åbergs Memorial på 1.08,1a som höjdpunkt. Jag ser fram emot Prix d'Amerique 2018. Hästen har nu rutinen och hårdheten som krävs. Han kombinerar speed och styrka på ett unikt sätt.

Örjan Kihlström